NÄRPES FÖRSAMLING INFORMERAR

LEDIGA TJÄNSTER

Närpes församling söker en barnledarvikarie i arbetsavtalsförhållande.

För uppgiften kan antas person som avlagt grundexamen i barn- och familjearbete eller som har annan lämplig utbildning eller erfarenhet som församlingen godkänner för uppgiften. Barnledaren avlönas enligt kravgrupp 401 i kyrkans kollektivavtal. Anställningen inleds i vecka 33 och pågår t.o.m. utgången av vårterminen 2021.

Ansökningar inlämnas senast 3 augusti före kl. 16 till Närpes församling, Kyrktåget 2 A 1, 64200 Närpes, i slutet kuvert märkt "barnledarvikariat". Närmare upplysningar ger ansvariga för barnverksamheten Jenny Långkvist på telefon 050 370 2976.

ÄR DU ÅRETS 50-ÅRS KONFIRMAND?

Med hänsyn till det rådande läget med coronapandemin samt därtill hörande restriktioner har Närpes församling beslutat att inte samla årets 50-års konfirmander till träff detta år, detta gäller de som blivit konfirmerade i Närpes, Pörtom eller Övermark kyrka året 1970. I stället bjuder vi till en glad träff för er sommaren 2021 och återkommer med mera info då.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NÄRPES FÖRSAMLINGS INFO UNDER CORONAPANDEMIN

Med hänvisning till statsrådets beslut har Närpes församling diskuterat den uppkomna situationen med anledning av Corona-viruset och vill så långt det är möjligt bära ansvar för att minska smittospridningen.

Fr.o.m. 1.6.2020 kan över 50 personer delta i gudstjänster och förrättningar i kyrkan men man ska följa myndigheternas anvisningar om hygien och säkerhetsavstånd. Det maximala antalet deltagare är 500 personer.

- Gudstjänster hålls i Närpes kyrka varje helgdag kl. 12. Från söndag 7.6.2020 firar vi gudstjänst med församlingen närvarande i kyrkan. Gudstjänsterna sänds fortsättningsvis även via gudstjänstkanal eller via webben.

Kyrkliga förrättningar - dop, vigsel och jordfästning - ordnas enbart i kyrkorna och kan från 1.6.2020 ordnas med flera än 50 personer deltagare genom att följa myndigheternas anvisningar om hygien och säkerhetsavstånd.

- Dopfester, bröllopsfester och minnesstunder är privata tillställningar och då får högst 50 personer delta i enlighet med statsrådets riktlinje.

Mottagningen på församlingskansliet är tillsvidare stängd. Ta istället kontakt via telefon 06 220 4200 eller e-post narpes.pastorskansliet [at] evl.fi

13 augMusik i augustikvällen i Pörtoms kyrka. Helene Nyberg, Thomas Enroth. GL
Tid: torsdag kl.20:00
16 augKonfirmationsmässa i Övermark kyrka, Ulf Sundqvist, Patric Sjölander