Skriftskola

I Närpes församling inbjuder vi alla som går i åk 8 till att deltaga i skriftskolan. Om du inte tillhör lutherska kyrkan går det också att deltaga. I detta fall så behöver konfirmanden döpas innan konfirmationen.

Skriftskolan består av 3 olika huvuddelar.

1. Lektioner under skolåret 9 st under höstterminen och 9 st under vårterminen.
  2. Läger med god gemenskap, lektioner och grupparbeten mm. 2 st veckoslutsläger för dem som läser vintervarianten och ett sexdagarsläger på Fridskär för dem som väljer juni 1 eller juni 2.
  3. Deltagande i kyrkans verksamhet. Konfirmanden skall samla 15 underskrifter i kyrkogångsboken.

När skriftskolan är klar så konfirmeras deltagarna. För dem som läser på vintern brukar konfirmationen äga rum på kristi himmelfärdsdag och för junikonfirmanderna sker konfirmationen på midsommar.

För mer detaljerad information om vad skriftskolan innebär, se bifogade filer.

Har du frågor om skriftskolan kan du kontakta.

Patric Sjölander, ansvarig för ungdomsverksamheten i Närpes församling
tel: 050 436 3372
email: patric.sjolander [at] evl.fi

Ulf Sundqvist, kaplan i Pörtom
tel: 040 711 7682
email: ulf.sundqvist [at] evl.fi

Vill du ha information om kykoåret, söndagens namn och liturgisk färg mm. klicka på länken.

Kontaktperson:
Patric Sjölander, ansvarig för ungdomsverksamheten